tirsdag den 11. juni 2013

Fra skriveklubben


KAGER



Himlen er så lyseblå som kun himlen kan være det. Rundt omkring flyder hvide klatter rundt. Bløde ser de ud. Og hele tiden skifter de formationer. Jeg kigger op og ser muffins og kransekager. Nej vent nu blev det pludselig til en kringle. Solen skinner og varmer. Som i en ovn, hvorfra en næsten færdigbagt brunsviger langsomt spreder sin forføriske duft. Minder om børnefødselsdage trænger sig på .Den søde forventning om hvem der kan skrige højest når kagemandens hoved blev skilt fra kroppen. Hvem der får det forskellige slik. Fødselsdagssange med høje hurraråb.



Foran ligger skoven så fin grøn som kun en skov kan være det. Der dufter skønt af gran og blade, gule og lilla blomster kigger frem i skovbunden. Overalt sker der noget. Fugle som vender hjem til rederne med orme i næbbet og egern springer rundt i trætoppene. Hist og her vokser der jordbær, brombær og hindbær. Parat til at plukke og lægge i en blød og cremet lagkage, pyntet med flødeskum. På flødeskumet pyntes der med yndige gule og lilla blomster.



Hen over de grønne og gule bakker går det hjemad. Ind imellem er der røde pletter af de smukkeste valmuer. Luften er fuld af summen fra de mange insekter. På toppen af den ene bakke står en stensætning helt tilbage fra stenalderen. Er der en mere passende måde, at slutte dagen på end, at nyde udsigten med en sprød chokoladekage.



Himlen er blevet mørkere, dagen rinder ud. Hjemme venter aftensmaden. Og skulle det så ikke være godt med en småkage, til at slutte aftnen af på.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar