onsdag den 8. maj 2013

Grøn


Jeg er helt groggy. Efter selv at have holdt konfirmation, har vi været til guldbryllup og konfirmation. Så energi niveauet har været meget lav de sidste par dage.
Men jeg sender endnu et indlæg fra skriveklubben.


Grøn



Hej!

Hej hvem? siger du måske. Ja, hej fra mig. Jeg er Grøn. Grøn hvad? siger du så. Ja bare Grøn. Ha' siger du. Grøn er en farve og ikke mere. Men det er forkert. Jeg er også et symbol. Ved du, at Grøn er håbets farve. (se der var min symbolske side). Ja selvfølgelig ved du det. Mange tror jeg kun hører foråret og sommeren til. Men det er sgu forkert. Ups der blev jeg lidt ivrig. Undskyld. Nu vil jeg vise dig, hvordan jeg findes i hver en årstid.



Forår : Jeg er den spirende farve. Jeg kommer med krokus og erantis. Hyacinter og tulipaner. Jeg dekorerer nøgne grene med små knopper i den lyse udgave af mig.



Sommer: Gå du bare en tur. Alle steder kan du se mig. Græsset har jeg beæret med en glød af frodighed. Lige så med træernes blade. Og markerne ligger så smukke langs landevejene og bag gårdene. Ja – det er rigtigt – jeg ser ingen grund til at sætte mit lys under en skæppe. Jeg ved jeg er den vigtigste farve der findes. Tænk bare på fotosyntesen – selv i skolen er jeg et vigtigt element.



Efterår: Nej ved du nu hvad, siger du. Om efteråret falder alle bladene jo af træerne. Her er du ikke at finde. Forkert. Grantræerne. Ja det er rigtigt, de forbliver grønne hele året. Og mosset i skoven. Her er den mørke side af mig. Vi er jo trods alt på vej ind i den dunkle tid.



Vinter Vinteren er hvid, siger du. Jo ind i mellem er den. Ja, siger du og træerne står grå hen uden det mindste lille blad. Meen du har ikke taget højde for Julen. Ja det er rigtigt, Julen er så afgjort min farve. Rød, siger du. Jo det er da rigtig nok. Rød er stor i Julen. Men altid i selskab med mig. Tænk blot på juletræet, på dekorationer og kranse. Julestjerner, ja jeg kan blive ved. Dog vil jeg holde mig ydmygt tilbage. Og når Julen uomtvisteligt har forladt os er jeg hurtigt på banen igen. Med små vintergækker – og så starter det hele forfra igen.



Jeg ved du må være helt ør nu, af al den viden jeg har åbenbaret for dig, så jeg vil lade dig komme dig i fred.



Med kærlig hilsen

Grøn – Den vigtigste farve på jord.