torsdag den 16. maj 2013

Indlæg fra skriveklubben - kaffe

Det er blevet tid til endnu et indlæg fra min skriveklub.
Denne gang var emnet kaffe. Det krævede lidt hjernevridning, men her er resultatet. Det er selvfølgelig kun mine indslag der bliver offentlig gjort her på bloggen.

KAFFE



Tyst og stille hænger den der på planten; den lille kaffebønne. Uden at vide, at den snart skal på en mindre jordomrejse. Den hænger bare der og nyder solen og varmen. Dagen hvor kaffebønnen er blevet moden kommer, og så skal der høstes. Lige når den har den helt rigtige brune farve og fasthed. Sammen med alle de andre bønner puttes den ned i en stor brun fletkurv. Høstarbejderne synger rytmiske sange, og bønnen føler både glæde, men også ro. Det er overvældende, skræmmende men også spændende for den lille kaffebønne. Hvor i verden skal den nu hen, og hvad skal der mon ske med den.



Efter først at have kørt på de sydamerikanske landeveje, og siden krydset det store hav, lander kaffebønnen i Danmark. Her bliver den taget under kærlig behandling af et kaffefirma. Nænsomt ristes den til det perfekte, og sikke en herlig duft, der breder sig. Senere kværnes den, pakkes og sendes til forbrugerne. Til de kaffehungrende mennesker jeg omgås. Den pulverisede bønne kommes i en kaffemaskine og spreder en liflig duft. Mmmm...... Men smagen Adrr. Må jeg så be' om en kop te!!